bars

Zoutelande langst genoteerde single ooit in de 100% NL Top 10

20/09/2018

Zoutelande langst genoteerde single ooit in de 100% NL Top 10

(via 100% NL) Zoutelande staat deze week voor het eerst sinds 20 oktober niet meer in de 100% NL Top 10. Het is nooit eerder voorgekomen dat een hit elf maanden lang genoteerd stond in deze lijst, de band heeft daarmee een unieke prestatie bereikt. Zoutelande overtreft daarmee onder meer de hits Beauty & the Brains van Nielson en Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel.

Toeristische trekpleister
Het nummer is niet alleen populair onder de doelgroep van 100% NL. BLØF en Geike Arnaert hebben van Zoutelande een toeristische trekpleister gemaakt. Rob van der Zwaag, burgemeester Zoutelande: “Toen ik vorig jaar voor het eerst het liedje hoorde wist ik; dit gaat hem worden! Er is enorm veel naamsbekendheid gekomen voor de plaats, ook bij Belgische toeristen is het plaatsje op de kaart gezet. Het effect van het liedje was afgelopen zomer duidelijk aanwezig.”

In een telefoongesprek met Barry Paf voegt de burgemeester er nog een persoonlijke boodschap voor BLØF aan toe: “Ik wil de band enorm bedanken voor het mooie nummer, het heeft natuurlijk veel goede promotie opgeleverd voor Zeeland en vooral voor Zoutelande. Maar bovenal blijft het natuurlijk gewoon een ontzettend mooi liedje!”

Enorm catchy
Barry Paf, DJ bij 100% NL; “Onwijs knap wat die mannen van BLØF doen, al twintig jaar domineren ze de Nederlandse muzieklijsten. De single Zoutelande stond bijna een jaar lang in de 100% NL Top 10, daarmee hebben ze een unieke prestatie neergezet, en ook terecht, vind ik! Het is een heel sterke track die zo enorm catchy is, dat werkelijk iedereen ‘m meezingt! Onlangs was ik voor een optreden in Zoutelande, ik ben net als de meeste toeristen toch even gestopt om een selfie te maken met het bord. Ongelooflijk hoeveel invloed een liedje kan hebben!”


De 100% NL Top 10
De 100% NL Top 10 wordt al bijna tien jaar lang samengesteld door de luisteraars van 100% NL. Doormiddel van het aantal stemmen wordt de Top 10 iedere week weer opnieuw bepaald. De lijst wordt iedere week op vrijdag tussen 15:00 en 16:00 uur gepresenteerd op 100% NL.

02/05/2022

Polaroid Clubtour 2022

Ons nieuwe album 'Polaroid' is nu bijna een maand uit, hoog tijd om binnenkort weer wat extra clubshows te spelen. We zijn superblij...

Lees meer
11/04/2022

Dank jullie wel voor twee topavonden in de Ziggo Dome

Twee avonden een volle Ziggo Dome… het went nooit en het blijft geweldig. Op deze manier samen onze dertigste bandverjaardag én...

Lees meer