bars

Vrijdag 7 augustus: ‘Het verhaal van BLØF’ op NPO 3

05/08/2015

Nieuws

Op vrijdag 7 augustus zendt NPO 3 de documentaire ‘Het verhaal van BLØF’ uit, van 21.15 tot 22.10 uur.

Het verhaal van…

In ‘Het verhaal van…’ wordt het leven van een Nederlandse zanger of band uitgelicht. Hoe is de muzikale carrière tot stand gekomen? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten? Welke factoren hebben de artiesten gemaakt tot wie ze nu zijn? In deze documentaire komen niet de bandleden zelf, maar de mensen om hen heen aan het woord.

‘Het verhaal van BLØF’ werd eerder uitgezonden op 26 maart 2014.

Vier Zeeuwse jongens

In 1992 besloten vier jongens uit Zeeland samen Nederlandstalige popmuziek te gaan maken. De fans uit de provincie zelf waren al snel enthousiast, maar een nationale doorbraak liet zes jaar op zich wachten.

Pas na de komst van drummer Chris Götte kwam er landelijk succes. De band scoorde vele hits en werkte samen met bekende artiesten.

Naast deze successen was er in 2001 ook een dieptepunt: het overlijden van Götte. De band krabbelde op, trok drummer Norman Bonink aan en richtte zich op een nieuw popfestival: Concert at SEA.

Eind juni vond alweer de tiende editie van dit festival plaats. BLØF-frontman Paskal Jakobsen vertelt op de website van Concert at SEA:

“We zijn erg trots op wat we de afgelopen jaren op de Brouwersdam hebben neergezet. We hebben al heel wat geweldige artiesten mogen ontvangen op ons podium. Een paar jaar geleden leek het ons leuk om van Concert at SEA een tweedaags festival te maken. Dat is heel goed uitgepakt en het is echt een bestemming geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om lekker een paar dagen in Zeeland te blijven.”

23/05/2018

30 november staan we in de Lotto Arena!

Hier hebben we echt enorm veel zin in! Op 30 november 2018 keren we terug naar België en spelen we in de Lotto Arena! Tickets zijn...

Lees meer
04/04/2018

Waar kan je BLØF zien dit seizoen?

We vinden het altijd mooi om voor jullie te spelen, en met het eerste festival (Paaspop) achter de rug, hebben we alleen maar meer...

Lees meer