bars

Peter keert terug in de Zeeuwse theaters met de voorstelling ‘Kust’

29/11/2020

Peter keert terug in de Zeeuwse theaters met de voorstelling ‘Kust’

Update: Vanwege de landelijke lockdown is besloten om deze theatervoorstellingen helaas te annuleren. Alle tickets worden automatisch terugbetaald via de betaalmethode waarmee deze destijds gekocht zijn.

Tijdens het alternatieve Zeeland Nazomerfestival was ‘Kust’ een succesnummer. Komende maand krijgt het een vervolg. De muziektheatervoorstelling maakt een tournee langs Zeeuwse theaters.

Kust, met musicalster Maike Boerdam en onze eigen Peter Slager, is een intieme voorstelling over de onverbrekelijke band met Zeeland. In september was het stuk twaalf keer te zien in de studio van Theaterproductiehuis Zeelandia. Vanwege de coronabeperkingen waren er – ook toen al – 30 mensen per opvoering toegestaan. De voorstelling bleek dan ook in korte tijd uitverkocht.

,,Het was een heel intensieve periode. We speelden twee keer per dag en dit was iets wat ik nog nooit had gedaan”, blikt Slager terug. ,,Tegelijkertijd vond ik het ontzettend leuk en leerzaam. Het is totaal iets anders dan wanneer je met een band een concert doet. Je bent maar met z’n tweeën. Maike en ik zijn volkomen van elkaar afhankelijk. We staan bijna letterlijk naakt voor het publiek, dat heel dichtbij zit. Dat maakt de spanning veel groter.”

Met Bløf op de schopstoel
Al in september kwam een vervolg ter sprake. ,,Het lastige was dat we met Bløf op de schopstoel zaten: kunnen we in het najaar wel of niet spelen? Op een gegeven moment hebben we als band gezegd dat we dit jaar niets meer doen. Voor Maike geldt hetzelfde. Onze agenda’s zijn grotendeels leeg.”

Dat maakt het mogelijk om Kust weer op te pakken. De nieuwe serie reist naar de grotere Zeeuwse theaters. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen er opnieuw per keer maximaal 30 mensen komen. Er wordt daarom twee keer op een avond gespeeld en het publiek zit op het podium, zodat het toch een intieme voorstelling blijft.

“Ik ben zo blij dat ik weer iets kan doen”, aldus Peter. “Al is het dan maar voor 30 man. Ik merk nu ook dat als je een tijdje niet optreedt, dat dat echt een effect op je heeft. Je bent gewend een bepaalde energie kwijt te kunnen en dat lukt nu niet. Het is echt een rottijd voor iedereen die gewend is om op een podium te staan. We kunnen dit alleen maar doen dankzij de extra ondersteuningsmaatregelen, want met 30 bezoekers komt er natuurlijk nauwelijks geld binnen. Door de ondersteuning kan het wel en we vinden dat we het dan ook móeten doen, zodat we het publiek toch iets kunnen bieden.”

‘Kust’ is tussen 9 en 23 december te zien in achtereenvolgens Schouwburg Middelburg, Ledeltheater in Oostburg, Dorpshuis Rilland, Scheldetheater in Terneuzen en De Mythe in Goes. Meer informatie op theaterzeelandia.nl.

06/12/2023

Onze Concert at SEA 2023-show op Youtube

Vanaf nu elke vrijdagmiddag om 16:00 uur → onze Concert at SEA 2023-show op Youtube! Elke week zetten we één lied online, tot het...

Lees meer
24/11/2023

Dit zijn de eerste namen van Concert at SEA 2024

Groot feest, uitbundig dansen, maar ook wegdromen op het strand. We zijn blij dat het weer gelukt is een internationale grootheid naar...

Lees meer