bars

Umoja voor het eerst op vinyl

08/07/2016

Nieuws

Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van Umoja brengt Music On Vinyl, in samenwerking met Universal Music, het album voor het eerst uit op vinyl. Het dubbelalbum is opnieuw gemastered voor 180 grams audiophile vinyl en bevat naast de dertien originele nummers ook vier bonustracks: “Regen”, “Zie Mij” en de speciale akoestische versies van “De Hemel Is De Aarde” en “Wennen Aan September” (een samenwerking met met Counting Crows).

Het vinyl van Umoja is verkrijgbaar in de webshop.

Speciaal voor deze vinyl editie heeft de band het artwork opnieuw onder handen genomen. De binnenhoezen bevatten de songteksten en de insert bevat actuele informatie over het UMOJA Fonds. De vele indrukken tijdens het maakproces van het album waren de aanleiding om middels een eigen fonds een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Ter gelegenheid van de release is een speciale interactieve website gemaakt, die door middel van beelden en muziek het verhaal achter het album vertelt. Bekijk de website op www.umoja.nl.

Umoja (in het Swahili: ‘saamhorigheid, eenwording en eenheid’) werd oorspronkelijk uitgebracht in 2006. De songs zijn opgenomen in dertien verschillende landen met medewerking van lokale artiesten. Na release behaalde de schijf de eerste plaats in de Album Top 100 en werd uiteindelijk zelfs twee keer platina. De eerste single ‘Aanzoek Zonder Ringen’ was een nummer 1 hit in de Nederlandse Top 100. De opvolgende singles ‘Hemingway’, “Mens”, ‘Een Manier Om Thuis Te Komen’ en ‘Donker Hart’ behaalden ook een hoge notering in de Nederlandse hitlijsten.

umoja

13/07/2018

Bløf & Geike Arnaert breken record in Vlaamse Ultratop

Bløf & Geike Arnaert breken record in Vlaamse Ultratop ‘Zoutelande’ van Bløf en Geike Arnaert herovert deze week de...

Lees meer
29/06/2018

Ronnie Flex en BLØF gieten ‘Omarm’ in een nieuw jasje

Tijdens zijn geprezen optreden op de mainstage van Pinkpop 2018 mocht het publiek al er even van genieten, maar vandaag is ‘Omarm...

Lees meer