bars

Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen

22/09/2014

Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen

BLØF heeft de track Punt (live) gedoneerd aan het album ‘Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen’ dat vanaf vandaag verkrijgbaar is.

Voor een speciale actie van Cortonville en het Rode Kruis hebben 18 artiesten uit binnen- en buitenland een ‘vergeten’ liedje gedoneerd om geld in te zamelen voor hulpverlening aan kinderen in gebieden waar de hulp hard nodig is. De artiesten droegen een track aan die nooit eerder een plaat haalde of om een andere reden nooit de aandacht heeft gekregen die het eigenlijk wél verdiende. BLØF heeft de track Punt (live) gedoneerd.

De 18 nummers nummers zijn verzameld op het album ‘Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen’ dat vanaf vandaag verkrijgbaar is. De plaat kan voor €7,99 worden gedownload via www.rodekruis.nl of iTunes.

Iedereen die een losse donatie wil doen kan terecht bij giro 6868. Bij een donatie van meer dan €7,99 krijg je het album cadeau.

Eric Corton, naast radiomaker en muzikant ook ambassadeur van het Rode Kruis, is met het online mediaplatform Cortonville de drijvende kracht achter dit initiatief:

“Wat er op dit moment in deze landen gebeurt gaat me enorm aan het hart. Daarom vind ik het fantastisch dat we zoveel mooie en goeie artiesten hebben gevonden die met hun muziek een bijdrage willen leveren aan de hulpverlening van het Rode Kruis.”

De volgende artiesten werkten mee aan het album: Niels Geusebroek, Kovacs, Ilse DeLange & JB Meijers, The Scene, Milow, Racoon, Greg Holden, De Staat, Jett Rebel, Tessa Rose Jackson, White Lies, Marike Jager, a balladeer, Go Back To The Zoo, BLØF, Triggerfinger, Janne Schra en Fink.

Hulpverlening

De opbrengst gaat naar hulp in Zuid-Soedan, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Daar zijn de toestanden zo enorm slecht dat alle inwoners, maar met name de kinderen, keihard worden getroffen. Miljoenen mensen zijn afhankelijk van hulpverleners: omdat de akkers en markten onveilig zijn kan er nauwelijks eten verbouwd of gekocht worden. Hierdoor zitten de inwoners lange tijd zonder eten en dreigen te sterven door een gebrek aan voedsel.

Het Rode Kruis deelt voedsel uit en verleent medische zorg aan de mensen die dat het hardst nodig hebben. Ook wordt er zaaigoed en gereedschap uitgedeeld zodat families met kinderen in hun eigen voedsel – en daarmee bestaan – kunnen voorzien.

Gijs de Vries, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis:

“Dit album is een eerbetoon aan die miljoenen mensen die op dit moment heel hard hulp nodig hebben, in conflictgebieden waar je relatief weinig over hoort of bij stil staat. De allerkleinsten, de kinderen, zijn daarin het meest kwetsbaar. Je zou hen de vergeten slachtoffers kunnen noemen. Het Rode Kruis helpt maar er is nog heel veel meer hulp nodig en daar zijn helaas onvoldoende middelen voor. Ik hoop dan ook dat Nederland het album massaal gaat downloaden!”

09/04/2024

Extra ‘BLØF & Vrienden’ show in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft op 21 & 22 november grote concerten in Rotterdam Ahoy. Onder de titel ‘BLØF & Vrienden’ speelt de band haar...

Lees meer
05/04/2024

BLØF & Vrienden in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft op vrijdag 22 november een groot concert in Rotterdam Ahoy. Onder de titel ‘BLØF & Vrienden’ speelt de band haar...

Lees meer