bars

Solo album Peter Slager

24/11/2016

Nieuws

Peter Slager heeft op 24 november een solo album uitgebracht. Het album, getiteld ‘Slik’, bevat liedjes twaalf liedjes geschreven in de taal die hij van zijn ouders meekreeg: het dialect van Dreischor, een dorpje op Schouwen-Duiveland. “Het was er tijd voor.”

Tegen de tweehonderd teksten schreef hij al in het Nederlands, zowel voor BLØF als voor anderen, een paar in het Engels en nu opeens een heel album in het Zeeuws.

“Dialecten verdwijnen, ook dat van mij. Dat is op zich niet erg. Talen ontwikkelen zich en soms verdwijnt er eentje. Maar voordat niemand het meer spreekt, wilde ik dat dialect vastleggen op de enige manier die bij mij past: in liedjes.”

Het album is te bestellen op Vinyl en CD. Bestel album.

In september plaatste Peter op Facebook al een video met zijn eigen Zeeuwse versie van ‘Blauw’ van The Scene, ook in dialect.

Op Film by the Sea ging in september de oorlogsfilm ‘De Tien van Renesse’ in première waarvoor Peter Slager samen met Ronald Vanhuffel de soundtrack verzorgde. De documentaire van Tjeerd Muller vertelt een vergeten Zeeuws oorlogsverhaal.

24/12/2017

BLØF sluit jaar af in uitverkocht Paradiso met Gouden Plaat voor Typhoon

Gisteravond mocht BLØF een Gouden Award in ontvangst nemen voor de single Wereld van Verschil. Dit betekent dat van de single meer...

Lees meer
21/12/2017

Concert at SEA uitverkocht. Nog wel donderdagkaarten beschikbaar.

Wow wat ging dat hard. De weekendkaarten en dagkaarten voor de vrijdag en zaterdag van Concert at SEA zijn volledig uitverkocht. De...

Lees meer