bars

Lennaert Nijgh Prijs voor Peter Slager

06/03/2017

Lennaert Nijgh Prijs voor Peter Slager

Peter Slager heeft maandagavond tijdens het Buma Awards Gala de prestigieuze Lennaert Nijgh Prijs ontvangen. De bassist, componist en tekstschrijver ontving de prijs voor de teksten die hij heeft geschreven voor BLØF en voor zijn prachtige Zeeuwse solo-album ‘Slik’.

De vierde editie van het feestelijke gala voor Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers vond plaats in Studio 21 in Hilversum.

Volgens de jury van de Lennaert Nijgh Prijs geeft Peter Slager met elk nieuw album van BLØF blijk van “een heel eigen stijl van songschrijven”.

“Hij kiest voor een subtiele benadering, waardoor veel van zijn teksten multi-interpretabel zijn. Juist het feit dat iedereen zijn eigen beleving bij een tekst van Peter kan hebben, speelt een belangrijke rol in BLØF’s succes.”

Tegen de tweehonderd teksten schreef Peter Slager al in het Nederlands, zowel voor BLØF als voor anderen, een paar in het Engels en vorig jaar opeens een heel album in het Zeeuws.

Na jaren aan de rand van de spotlights presenteerde hij in november 2016 zijn eerste soloalbum ‘Slik’. Twaalf liedjes geschreven in de taal die hij van zijn ouders meekreeg: het dialect van Dreischor, een dorpje op Schouwen-Duiveland.

09/04/2024

Extra ‘BLØF & Vrienden’ show in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft op 21 & 22 november grote concerten in Rotterdam Ahoy. Onder de titel ‘BLØF & Vrienden’ speelt de band haar...

Lees meer
05/04/2024

BLØF & Vrienden in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft op vrijdag 22 november een groot concert in Rotterdam Ahoy. Onder de titel ‘BLØF & Vrienden’ speelt de band haar...

Lees meer