bars

BLØF reikt Four Freedoms Award uit aan Malala

25/05/2014

Nieuws

In de Nieuwe Kerk in Middelburg reikte BLØF op zaterdag 24 mei de Four Freedoms Award uit aan Malala Yousafzai uit Pakistan. Ze speelden voor haar het lied ‘Een Manier Om Thuis Te Komen’.

De 16-jarige Malala werd wereldberoemd nadat ze op 14-jarige leeftijd door de Taliban bij een doelgerichte aanslag in haar hoofd en haar hals werd geschoten toen ze van school terugkeerde.

De Taliban had het op haar gemunt omdat ze op de website van de BBC een blog bijhield waarin ze onder meer pleitte voor het recht op onderwijs voor vrouwen en voor vrouwenrechten in het algemeen.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, minister-president Mark Rutte en andere hoge gasten uit binnen- en buitenland waren aanwezig bij de plechtigheid.

Bekijk hier de toespraak van Peter Slager, de uitvoering van ‘Een Manier Om Thuis Te Komen’, de uitreiking en het dankwoord van Malala:

14/02/2018

Nieuwe show in België!

We gaan in Brussel spelen! Eerder kondigden we al shows in Antwerpen, Sint-Niklaas en Hamont-Achel aan, welke inmiddels volledig is...

Lees meer
14/02/2018

14 december: Extra show in Ahoy!

We spelen dit jaar niet één keer, maar twee maal in Rotterdam Ahoy! We hebben een extra show toegevoegd op 14 december. Voor de show...

Lees meer